Zalmtaartje van Amelander aardappel
Ingrediënten:
voor 4 personen:
- 1 stevige, grote Amelander aardappel
- 1/2 rode ui
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 augurk
- 1/2 appel
- 5 plakken gerookte zalm
- 1 eetlepel crème fraiche
- 1 eetlepel mayonaise
- zout
- peper
Bereidingswijze:
- Aardappel, augurk, appel en 1 plak zalm in blokjes snijden.
- Aardappelblokjes kort af koken tot ze beetgaar zijn.
- Vervolgens alle gesneden producten met de aardappel mengen: de augurk, appel, zalm, samen met crème fraiche en mayonaise. Alles voorzichtig doorroeren en op smaak maken met zout en peper.
- Schep de salade in een kookring en steek het taartje er voorzichtig uit.
- Serveer het taartje met een roosje van zalm, blaadjes veldsla en bijvoorbeeld toast.
Op de foto ziet u gebrande langoustine en crème van schaaldieren zoals geserveerd bij Restaurant StrAnders.
Een gemakkelijk, zomers gerechtje! Eet smakelijk!
Dit is een recept van Restaurant StrAnders, vis & meer..