Meerval kibbeling
Ingrediënten meerval kibbeling:
- 700 gr Amelander meervalfilet
- Viskruiden of peper en zout
- 200 gr bloem
- 1 flesje bokbier
- 1 losgeklopt ei
- Frituurolie
Ingrediënten remouladesaus:
- 100 ml mayonaise
- 100 ml crème fraîche
- 1 sjalotje gesnipperd
- 3 augurken, in miniblokjes gesneden
- 50 gram kappertjes
- 1 eetlepel gehakte dille
- 1 eetlepel gehakte peterselie of bieslook
- 2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de remouladesaus met een beetje zout en peper en zet apart.
Snijd de meerval in mooie blokken. Meng de bloem, bier en ei goed met elkaar tot een dik beslag.
Strooi voor meer smaak eventueel de viskruiden (of peper en zout) door het beslag.
Verhit de frituurolie tot 180 °C.
Haal de stukjes vis door het beslag en frituur deze in circa 4 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier in een vergiet. Serveer deze kibbeling eventueel bestrooid met zout en peper of viskruiden.
Serveer de kibbeling met de remouladesaus en versgebakken frietjes.
Dit is een recept van Restaurant StrAnders, vis & meer..