Krokante Amelander kaasvingers
geserveerd met Amelander cranberry compote
Ingrediënten
- 250 gram Amelander kaas
- 3 eetlepels bloem
- 2 eetlepel mosterd
- 10 eetlepel paneermeel
- chilisaus
Bereidingswijze:
- Verwarm de frituur voor op 180 graden
- Snij de kaas * in dunne reepjes van ca. 5 x 1 cm dikte. Bewaar in de koelkast.
* Haal zelf uw favoriete kaas bij de Amelander kaasboerderij tussen Hollum en Ballum. Meerdere soorten is ook heel lekker. - Maak in een diep bord een dun papje van bloem, mosterd* en ca. 8 eetlepels koud water. Doe de paneermeel in een ander diep bord. Haal de kaas eerst door het papje en dan door de paneermeel. Herhaal dit nogmaals.
* Amelander mosterd is verkrijgbaar bij de mosterdmolen in Hollum - Frituur de kaasfingers ca. 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met chilisaus.Dit is een recept van Grill-Bar-Eethuisje De Griffel