Skip to content

Krokante Amelander kaasvingers

geserveerd met Amelander cranberry compote

Ingrediënten

  • 250 gram Amelander kaas
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepel mosterd
  • 10 eetlepel paneermeel
  • chilisaus

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de frituur voor op 180 graden
  2. Snij de kaas * in dunne reepjes van ca. 5 x 1 cm dikte. Bewaar in de koelkast.
    * Haal zelf uw favoriete kaas bij de Amelander kaasboerderij tussen Hollum en Ballum. Meerdere soorten is ook heel lekker.
  3. Maak in een diep bord een dun papje van bloem, mosterd* en ca. 8 eetlepels koud water. Doe de paneermeel in een ander diep bord. Haal de kaas eerst door het papje en dan door de paneermeel. Herhaal dit nogmaals.
    * Amelander mosterd is verkrijgbaar bij de mosterdmolen in Hollum
  4. Frituur de kaasfingers ca. 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met chilisaus.Dit is een recept van Grill-Bar-Eethuisje De Griffel
Back To Top
Zoeken