Kaassalade met honingmosterd dressing
Ingrediënten:
voor 2 à 3 personen:
- 150 gram Amelander brandnetelkaas
- 150 gram Amelander mosterdkaas
- 125 gram gemengde sla
- 1 appel
- 50 gram gemengde noten (zonder zout)
- 2 augurken
- 2 gekookte eieren
- 30 ml. azijn
- 90 ml. olijfolie
- 30 gram kristalsuiker
- (Amelander) honing
- 3 eetlepels (Amelander) mosterd
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Snij de Amelander kaas in reepjes.
- Was, indien nodig, de gemengde sla.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes.
- Snij de augurken in blokjes.
- Snij de eieren 2x met een ei snijder. Eerst in plakjes, dan het ei een kwartslag draaien en dan nog een keer snijden zodat je mooie reepjes krijgt.
- Meng dit allemaal in een kom door elkaar.
- Nu de dressing nog. Je kunt er voor kiezen om dit met een garde te doen, maar, het makkelijkste gaat het toch met een keukenmachine of staafmixer.
- Doe de azijn, suiker en de mosterd bij elkaar en voeg langzaam, al roerend, de olijfolie toe.
- Voeg naar smaak de honing en eventueel peper en zout toe.
- Meng tot slot de dressing met de salade en strooi de gemengde noten er overheen.
Met deze salade valt eigenlijk eindeloos te variëren. Je zou er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld gerookte kipfilet of gebakken spekjes aan de salade toe te voegen
Eet smakelijk!
Dit is een recept van Eetcafé De Boerderij