Amelander Zeebaars uit de oven
Ingrediënten:
Recept is voor 1 zeebaars
- Hele zeebaars (schoon, ongeveer 320 gr. p.st.)
- 15 gr Gemalen knoflook in olie
- 30 gr Grof zeezout
- 30 gr Olijf olie
- 15 gr Gesneden venkel (reepjes, gelijke dikte)
- 10 gr Zeekraal
- 1 tak Rozemarijn
- 5 gr Citroen rasp
- Gemalen peper
Bereidingswijze:
- Smeer de zeebaars geheel in met olie, zeezout en gemalen knoflook in olie.
- Vul de zeebaars met zeekraal, rozemarijn en gesneden venkel.
- Leg de zeebaars op een ingevette bakplaat.
- Bestrooi de zeebaars met het geraspte citroen schil en gemalen peper.
- Zeebaars kan nu een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 14 minuten.
(Duur is afhankelijk van de grote van de zeebaars)
Namens de voltallige brigade van Restaurant StrAnders: eet smakelijk!
Dit is een recept van Anthony Gerrits en Patrick Metz
Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver.
Restaurant StrAnders, vis & meer..